Din varukorg

Säker checkout

Avslappning i din massagestol

Tanken med att skaffa just en massagestol är att gynna daglig avslappning. Hitta lugn och ro i vardagen och verkligen optimera din egentid med nya sätt. En massagestol är till stor nytta för individuellt bruk och det finns bra tillfällen; exempelvis efter träning att återhämta sig.

Avslappning med nya metoder

Visste du att vi, alltså människan, tappat bort naturliga rutiner för att stressa av och bearbeta påfrestande upplevelser. Djuren i vår nära miljö, såsom hundar och katter, sträcker sig och gäspar många gånger om dagen för att stressa av och bearbeta stress. Tänk efter när du gäspar om det är vid ett speciellt tillfälle eller om du varit i någon speciell situation. Att gäspa är ett verktyg att bearbeta stress och återhämtning, liksom massage och även beröring.

Avslappning kan du även hitta enkelt med en stund i en massagestol hemma. Det är viktiga minuter för att återhämtning dagligen. Har du funderat på vilken typ av massagestol du behöver har du många alternativ även med en massagestol. Du hittar flera olika modeller på vår sida om massagestolar och kan välja efter behov och funktion.

Återhämtning med avslappning

Vi är generellt dåliga på att ta vara på oss själva och gynna vårt eget välmående. En massagestol hemma skulle underlätta att vi faktiskt tar tag i saken och delar upplevelsen med andra familjemedlemmar. Behandlingen kan vara olika beroende på vilken stol du väljer.

Beröring likväl som massage frisätter hormonet oxytocin. Detta påverkar vårt välmående och gynnar kroppen på många olika sätt. Hormonet ger bland annat lugn och ro i form av avslappning, bättre immunförsvar, minskad stress, bättre matsmältning och förbättrad sömn. Upptäckten av hur hormonet fungerar kommer från 30 års forskning vilket har visat på positiva effekter av manuella terapier.

Upptäckten av endorfiner samt att oxytocinets effekter blir mer långlivade vid regelbunden frisättning av detta hormon. Det vill säga regelbunden massage som kan ge positivare effekter än sporadiska behandlingar.

Copyright © 2024 Santé Sweden AB. Created by Digitalpartner
lock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram