Din varukorg

Säker checkout

FAQ - vanliga frågor

Här har vi samlat vanligt förekommande frågor och svar om massagestolar, massagefåtöljer och återhämtningsfåtöljer samt mer utförliga förklaringar bakom olika begrepp vi använder. Finner du inte svaret du söker så tveka inte att kontakta oss. Alla våra kontaktuppgifter hittar du här.

Allmänt

Vad är viktigt att tänka på när jag ska välja massagefåtölj?

Alla massagefåtöljer från oss ger massage över hela ryggen från nacke, skuldror, bröstrygg, ländrygg samt massage för säte, vader och fötter. Det finns idag ett stort utbud av massagefåtöljer i alla prisklasser. Det viktigaste att tänka på när du ska välja din massagestol är att du tittar extra på kvalité, funktion och driftsäkerhet, gärna innan du tittar på prislappen. Pris och kvalité går alltid hand i hand och lågprisprodukter som säljs är alltid billiga plagiat från tillverkare som inte har någon forskning och utveckling bakom tillverkningen. Du kan självklart bli nöjd med en billig massagestol, men långsiktigt lönar det sig att lägga lite extra på en så viktig maskin som ska hålla länge och ska jobba på Din kropp och ge Dig en säker behandling. Din trygghet efter köp är också viktig. Här gäller alltid 3 års garanti och vi kan alltid garantera tillgång till service och reservdelar. Vi garanterar en säker tillgång till reservdelar hela 5 år efter det att modellen har slutat att tillverkas. Vi har dessutom ett flöde av massagefåtöljer som vi hyr ut till arbetsplatser. Vi får då tillbaka massagefåtöljer som vi kan ta fungerande reservdelar ifrån och vid behov använda vid service och reparationer. Du kan alltid känna dig trygg när du väljer en massagefåtölj från Santé.

Vad utmärker en massagefåtölj från massageprodukter.se

Med vår långa erfarenhet som importör av massagefåtöljer har vi testat ut hundratals olika modeller och lärt oss vad som skiljer en massagefåtölj av god kvalité från en med låg kvalité. Det finns idag ett enormt utbud på marknaden och vi har respekt för att du som kund har svårt att urskilja vad som är bra och inte bra. Men som inom de flesta branscher talar naturligtvis priset om för dig vilken kvalitetsnivå du köper. Med andra ord så får man det man betalar för även när det gäller massagefåtöljer. Eftersom det är en avancerad maskin som ska behandla din kropp och muskler är det ju en självklarhet att kvalité och säkerhet ska finnas högt på agendan. Du kan vara säker på att om du väljer en massagefåtölj från Santé, är du trygg med att du alltid får utprovade modeller från tillverkare som är världsledande med upp till 50 års forskning och utveckling.

Massagefåtölj, massagestol eller återhämtningsfåtölj - vad är skillnaden?

"Kärt barn har många namn". Det är egentligen ingen skillnad på en massagefåtölj eller en massagestol. I "folkmun" säger de flesta massagestol. Vi väljer att umgås med begreppet massagefåtölj eftersom det faktiskt är en rejäl sittmöbel som som tar sin plats och utrymme och kan fällas ända ner till liggande läge. En massagestol är egentligen en stol man sätter sig i hos en energimassör, lägger pannan och huvudet emot när man får behandling av en mänsklig massör sittande. En en massagefåtölj är även en återhämtningsfåtölj eftersom behandlingen bidrar till att ge en skön avslappning och återhämtning till förnyad energi. En komplett massagefåtölj ska ha möjlighet att behandla hela kroppen från nacke, axlar, bröstrygg, ländrygg, säte, vader och fötter med automatiska förinställda program som med manuell styrning, dvs att du ska kunna styra in massage själv med knapparna på kontrollen.

Vad innebär det att en massagefåtölj har Zero Gravity?

Den amerikanska rymdflygstyrelsen NASA har konstaterat att astronauters sittställning i viktlöst tillstånd är den mest avslappnade för kroppen. Med denna forskning som grund har massagestolar med Zero Gravity utvecklats. Du sänks steglöst ner i Zero Gravity och når ett liggläge där det är minst tryck på ryggrad och diskar. Den positionen i kombination med luftkuddemassage över hela kroppen ger dig en oöverträffad känsla av viktlöshet och maximal avslappning.

Vad är 2D-massage?

2D-massage är den enklaste typen av massagesystem i en massagestol. Det betyder att massageroboten i massagestolen rör sig i två dimensioner det vill säga uppåt och nedåt. Med 2D kan man inte reglera styrkan och intensiteten i massagen via kontrollen. Vill man däremot reglera hårdhet och intensitet i en massagefåtölj med 2D kan man istället reglerar det genom att sänka eller höja upp ryggdelen för att på så sätt ta hjälp av gravitation och kroppsvikt för att få högre eller mindre intensitet. Man kan självklart också både ta bort ryggdynan om man vill ha hårdare massage eller lägga dit en extra dyna för att dämpa hårdheten, allt efter det egna behovet.

Vad är 3D-massage?

Massagefåtöljer med 3D-massage har funnits på marknaden sen 2005 och som utvecklades av de stora japanska tillverkarna Sanyo, Panasonic och Inada. Dessa massagefåtöljer har en mer avancerad och utvecklad massagerobot där man kan styra massagen även horisontellt i djupled och på så vis reglera styrkan med hjälp av kontrollen. En massagestol med 3D-massage är i regel större, kraftigare och tyngre och är de massagefåtöljer vi oftast rekommenderar till större arbetsplatser eller till kunder med högre krav på teknik och funktioner.

Vad är 4D-massage?

4D-massage är beteckningen på den senaste och revolutionerande tekniken som finns i de större Premium-massagefåtöljerna. En massagestol med en 4D-massage robot kan automatiskt variera och synkronisera fart och intensitet och kan på så sätt mycket exakt efterlikna rörelserna hos en mänsklig massageterapeut. Hastigheten och tiden massageroboten rör sig i höjdled och djupled och samtidigt varierar massageteknikerna ger en mer djupgående och mer noggrannare massage till ömma muskler.

Jämfört med 3D-massage kan en 4D-massagestol bättre utföra olika massagetekniker samtidigt. De rytmiska rörelserna i kombination med hastighetsvariationerna ger en mer effektiv, mjukare massage och är så nära man kan komma den mänskliga handen. En massagefåtölj med 4D-massage har dessutom möjlighet att arbeta med L-Shape så att även sätesmusklerna och baksidan av låren också nås av massagen.

I tillägg till detta kan även inbyggda LED-ljus varieras, Bluetooth-högtalare för egen musik användas samt aromaterapi där olika dofter frigörs för att ytterligare stimulera till avslappning och återhämtning.

Allt sammantaget uppnås ytterligare en dimension av massageupplevelsen och har därmed skapat den fjärde dimensionen – 4D – som ger en större holistisk upplevelse av massagen än vad andra massagefåtöljer kan erbjuda.

Vad är L-Shape?

L-Shape är en vanlig funktion hos massagefåtöljer med 2D-massage som innebär att massageroboten rör sig i en L-formad kurva från nacken ända ner under sätet så att man även får massage på sätesmuskulaturen och baksidan av låren.

Vad är S-Curve?

S-Curve innebär att massageroboten rör sig nära kroppen och följer ryggens naturliga kurvatur för att du ska får en behaglig och nära massageupplevelse.

Leveranser

Vad innebär Fri leverans till hushåll när jag köper en massagefåtölj?

När du köper en ny massagefåtölj så ingår fri leverans till markplan. Det innebär att vår leveranspartner levererar vid trottoar eller tomtgräns. Du får en avisering från vår transportör för att komma överens om ett tidsfönster för leveransen.

Vad innebär inbärning och avemballering vid leverans av en massagefåtölj?

Du har möjlighet att lägga till inbärning och avemballering mot en extra avgift. Det tillägget gör du i kassan när du avslutar ditt köp. Du får då en avisering från transportören när leveransen kan beräknas och där någon måste finnas hemma för att ta emot massagefåtöljen. 

Vid inbärning och avemballering måste du se till att chauffören och en person till kan bära in massagefåtöljen hel i kartongen innan emballaget tas bort. Det kan även förekomma att du själv eller någon i hushållet behöver hjälpa till med inbärningen om chauffören kommer ensam.

På grund av ansvarsbegränsningar för massagefåtöljen kan Transportören inte avemballera massagefåtöljen och sedan bära in den. Detta måste ske när massagefåtöljen är inburen i emballaget. Var därför noga med att bereda väg för inbärningen och uppge alla förutsättningar för oss vad som gäller på platsen om  trappor, mått på hiss, dörrar mm. så att vi så långt som möjligt kan planera upp leveransen.

Om förutsättningarna kräver att fler än två personer behövs för inbärningen,  tillkommer vid varje givet tillfälle extra avgift. Hör med oss innan vad som i så fall gäller för ditt fall.

Inbärning och avemballering gäller endast leveranser av nya massagefåtöljer inom Sverige och till hushåll.

Ekonomi

Vad är Ecster och hur fungerar betalningen

Ecster AB - www.ecster.se - ingår i Handelsbanken som ett helägt dotterbolag och är mycket professionella vid hantering av betalningar vid e-handel.

Vilka betalsätt finns det?

Du kan kan väja att betala på något av följande sätt:

  • Swish
  • Visa
  • MasterCard
  • Faktura
  • Delbetalning

Vid faktura eller delbetalning görs en sedvanlig kreditprövning.

Kan jag dela upp betalningen?

Ja, det går bra! Du väljer själv antal månader du vill delbetala i kassan. Delbetalning kan göras på upp till 60 månader.

Varför har jag inte fått min faktura?

Det är först när du har fått din vara levererad som vi aktiverar din order för betalning. Därefter skickar Ecster ut en faktura till dig. Om du har valt att delbetala får du faktura månaden efter du har gjort ditt inköp.

Kan jag hyra en massagestol?

Som privatperson kan du inte hyra en massagefåtölj hos oss men du kan dela upp betalning på upp till 60 månader.
Som företag har ni däremot möjlighet att hyra en massagestol med fullservice till er arbetsplats. Se vårt utbud för företag på www.massagestolar.se

Copyright © 2024 Santé Sweden AB. Created by Digitalpartner
lockchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram